FJÄLLPILENS ISLANDSHÄSTAR

LÅNGTUR / FLERDAGARS TURER

Långturer


Unna dig en fantastisk långtur på hästryggen! Lev och andas häst och fjäll i flera dagar! Den perfekta sättet att komma till ro i kropp och själ tillsammans med en häst och likasinnade.

Vi rider längs fjällskogsdalar, över fjällhedar, åar och bäckar, bli ett med naturen och hästen!

På långturerna tar du själv hand om din häst (du får instruktioner om du inte tidigare gjort det), vilket gör att du får ett speciellt band till hästen.

På denna tur tar vi härliga töltsträckor och galopper. Mitt på dagen stannar vi vid något mysigt ställe nära sjö eller å, där vi tänder upp en brasa. Vi äter lunch som lagas över öppen eld och kokar kaffe över elden. Vi provar att ha så lokal mat som det går, ofta renkött tillagat på traditionellt vis. Vegetariskt alternativ finns (anges vid bokningen (inte så lokalt alternativ)).  

På sen eftermiddag anländer vi nattlägret där vi tar hand om hästarna och sätter de i hagar. Middag lagar vi tillsammans över lägerelden (ute om det är bra väder, annars i en tältkåta), en bastu och ett bad i en fjällsjö efter en dags ritt är fantastiskt skönt, kvällarna sitter vi och myser och berättar historier framför lägerelden. På natten sover i tältkåtor och tält.


I mitten på juni kommer vi nog att ha en alternativ tur till en fäbodvall.

Mini ålder 12år, och orkar rida en heldagar i flera dagar.

Vi följer restriktioner gällande corona. Alla skall vara symtomfria.


Tidigare ridvana för att deltaga på turen:

Det är bra om du har god fysik då det kan vara ansträngande att rida i flera dagar. Du skall kunna rida själv i skritt och trav självständigt.

Dessa turer erbjuder vi dig som har egen häst att ta med den på turen. Den får stå i egen hage. Krav att den måste ha god kondition att ridas i flera heldagar, samt klara gå över åar, bäckar, myrar, stock och sten. Krav på att hästen är snäll och inte sparkar och biter andra hästar. Du ansvarar själv för din häst under turen. Maxvikt på häst ca 400kg (pga myrlänt terräng). Vi har rätt att neka om vi inte anser att hästen klarar av turen, det avgörs på telefonen vid bokning.

Långturer 2023

  • Inga turer kommer arrangeras 2023


bokningsinfo LÅNGTURER
• Bokas på mail: med betalning på 30 dagars faktura.
fjallpilens.islandshastar@gmail.com

•Åldersgräns minst 12år. 
• Viktgräns max 85kg.
• Hjälmar finns att låna till alla samt några säkerhetsvästar till barn.

Vi har ansvarsförsäkring. Egen olycksfallsförsäkring är önskvärt.
All ridning sker på egen risk!

PRISLISTA
2-dagarstur 4.500kr
3-dagarstur 6.500kr


LÅNGTUR packlista:

(listan kommer att uppdateras närmare sommaren)

  • Ta med kläder för alla väder
  • Badkläder
  • Sovsäck
  • Hygienartiklar
  • Handduk - liten

Tänk på att allt skall transporteras på hästryggen, så ingen onödig vikt.