Borði fra Lian

Reg nr: NO2010104268

Född: 2010 i Norge
e. Smyrill fra Lian. Tot 8,04. Rid 8,05 (5,5 för pass)
ee. Tigull fra Lian. Tot 7,83. Rid 7,58 (5 för pass)
u. Kegla fra Lian. 
ue. Trúr frá Wetsinghe. Tot 8,22. Rid 8,48. Hederspris.
Färg: röd skäck


Mentalitet: Bordi är en känslig individ med mycket power och kraft. Man känner sig som en kung när man rider Bordi. Han är en mycket vänlig individ.

Gångarter: 4 riktigt bra gångarter. Wandas tävlingshäst. Tävlad en gång i GK (SM-kval GDB 7.933 tor jag vi fick) 

Utbildningsnivå: Grundriden och kan öppnor och slutor osv. Kan gå i grundform i alla gångarter. Fin att rida ut på själv. 
När han har varit spänd så har han sprungit iväg max 50m, men inte gjort något dumt. Han är en snäll individ och har inte gjort något annat.


Passar som/till: Fantastisk häst för en mycket rutinerad ryttare som är van med känsliga hästar. Med mer träning skulle han kunna komma väldigt långt på tävlingsbanorna både i sport och GK med sina mycket bra gångarter, mycket utstrålning, mycket power, mycket tempo. 

Han har gått med 1-3valacker i hage hos oss, har nog gått i blandflock tidigare. Nu går han själv och tas in på box varje natt för hantringens skull då det inte gick att få tag på han i hage när vi köpte han. Nu står han och väntar vid grinden och vill in när vi kommer. Vi har haft svårt att få tag på han när det varit många hästar i hagen.