Hundintresset har funnits sedan barnsben och jag är uppväxt med både älg-, fågelhundar samt en sällskapshund. Har varit inom många raser genom jobb och bekantas vars hundar jag har haft och tränat under tider.
Jag höll på många år proffesionellt med hästar där jag mesta tränade unghästar och intresserade mig för avel. Efter många års slit och mindre bra lön fick super intresset ge vika och hästarna såldes och det blev hund igen. Först vorsteh, sen engelsksetter, sen en man med gordon o finskspets sen jämthund, nu bara gordon och jämthund.

Kvannildalens kennel
I 5,5år drev jag och min fd man uppfödning av jakthundsraserna Gordonsetter, Jämthund samt Finsk spets med prefixet "Kvannildalens".
Kenneln byggde vi upp tillsammans från början, han hade redan en riktigt bra gordonsetter tik Mountaineer's Darcie som både hade vunnit Fjällpokalen 2006 och blivit 4a på SM 2008, Darcie kom ur en väldigt stark kull jaktligt där 4hade minst 1ÖKL/AK på jaktprov. Darcie fick 4kullar hos oss, i dessa kullar har många goda jakthundar fötts, i samtliga kombinationer så har det varit 1a pristagare på jaktprov och många valpar med väldigt bra exteriör. Kvar efter Darcie har jag Gry och Izadora som kommer att föra min nya kennel vidare. Både Gry och Izadora har visat sig vara mycket goda jakthundar och är välpremierade på jaktprov, samt att de har bra exteriör. Det skall bli mycket spännande att se vad som kommer efter dem.
Vi köpte en finskspets utöver den som John hade tidigare och har haft några kullar på dessa samt på en tik Fly som vi fött upp själva. Med bra älgmarker i flera lag kom beslutet om att skaffa älghund igen, en jämthundsvalp Slagstigens Cola av mycket intressant finsk stamtavla köptes, hon blev snabbt JCH innan två år,  samt att vi köpte en äldre avelstik med riktigt bra finsk stam från en bekant- Puironkorven Nassikka fick en kull hos oss med SE UCH SE J(LÖ)JCH Malmlången Castor där valparna är 2,5år och där har redan 5av8 1a pris löshundsprov. Sen kom den stora möjligheten då vi fick möjlighet att köpa en färdig JCH med 1a på frilevande björn från Finland med bra stam, avkommevärden och kullvärden; FIJCH Korpipuron Kiki. Kiki var då redan parad med FIJCH Kaikki Nurin Tuisku, 7 valpar föddes - dessa är nu 2,5år och där är Nadala färdig (LÖ)JCH och Naestie har 1a. Vi har fått god respons på valparna. I kull 2 så blev det 7 valpar igen med FI SE(LÖ)JCH Sörombäckens Cent - dessa är nu 1år 8mån, där har Pejo 2a på jaktprov. Både jag och exet tycker det är otroligt roligt att jobba med unghundar och för att verkligen få arbeta med avelsresultatet så har vi behållit många valpar och sålt de som påbörjade eller färdiga jakthundar och behållt de som vi ansett passa bäst för avel. Man lär inte känna sin avel om man inte behåller hundar själv och ser vilka kvaliteter som är inneboende.
www.kvannildalens.se

Fjällpilens kennel

Jag fick starat med nytt kennelnamn efter skiljsmässan eftersom att han stod som huvudägare på Kvannildalens kennel. Jag köpte ut Kiki då hon är så otroligt trevlig och bra att ha att göra med i alla situationer och en god jakthund. Kiki är i skrivande parad med en egen uppfödning Kvannildalens Maxi, det är en hanhund som jag träffat många gånger och han kommer ur en mycket bra kull jaktligt sätt, mycket jaktlust och fina upptag. Tror att det kommer att passa Kiki bra.

Gry är en hund som föddes färdig jakthund, mycket jaktlust, mycket will to pleace och har väl allt annat på plats. Hon fick den första gordonsetter kullen i januari 2015 med prefixet Fjällpilens. Hon parade jag med linjer som jag kände till väldigt bra och det ser väldigt lovande ut. Där har jag kvar hanen Qvality som är i skrivande stund 1år och han har allt på plats som jag kan önska mig av en 1åring, påminner mycket om sin mor utvecklingsmässigt. Han tog 1UKL HP när han var 15mån.  Det blir mycket spännande framöver!
Izadora är också en hund som visats sig ha det mesta på plats, hon väntar i skrivande stund valpar med en fransk internationell jaktchampion, Eragon. Han kommer från mycket starka linjer med många bra nedärvare. Har sett flera halvsyskon till Eragon och de var mycket trevliga och som gjort bra från sig jaktligt. Så det skall bli mycket spännande att göra denna utavel, så är det bara att hoppas på att det blir så bra som jag hoppas på.

Avel
Jag önskar mig hundar med främst "gott gemytt" som de säger hos grannen i väst och mycket jaktlust,  samt att främst GS skall ha en go del "will to pleace". Jämthundarna tycker jag det är viktigt att de har lugna upptag. Dagens jakthundar är så mycket mer än jakthundar- de skall fungera som en familjemedlem, en följeslagare i friluftslivet och fungera i samhället i övrigt. Som de flesta som föder upp vill jag ha en funktionell exteriör då detta är ett måste för att hundarna skall hålla i jakten. Friska hundar som följer respektive rasklubbs hälsoprogram, samt att jag testar mina gordonsettrar för CCA, PRA och CL. Jag önskar att bruka hundar med starka linjer där kullen är starkt jaktligt framför enskilda stjärnskott.

Team TROLL
Jag har fått den äran att få vara med i Team TROLL. Troll är ett norskt hundfoder som jag fodrat med i 8år och är mycket nöjd med deras foder. Hundarna håller bra hela jaktsäsongen.
www.troll-hundefor.no

Utbildning

*Uppfödarutbildning genom SKK, 3/6 delkurser klar
*Avelsfunktionärsutbildning Jag har även haft den stora möjligheten att få gå denna kurs genom SKK och SGSK, som öppnade upp en bredare avelsvärld än vad jag tidigare varit känd i.
*Anatomi och bedömningsteknik genom SKK.
*Hundens beteende", går denna vt-16.
"Hundinstruktör för fågelhundar" genom Hundskolan Vision. www.hundskolanvision.se

Sen har jag haft stor nytta av att ha utbildat mig inom hästar och arbetat proffesionellt med att träna hästar i många år.