TROLL KOMPLETT HUNDEFÔR är en serie fullkostfoder av mycket hög kvalitet utvecklat för att tillfredsställa alla kända näringsbehov hos friska hundar. Detta oavsett ras, storlek, aktivitetsnivå och användningsområde i alla livsstadier. TROLL-serien består av både torrfoder och våtfoder. Alla är fullkostfoder och kan därför ges var för sig eller i blandning anpassat efter din hund.

I torrfoderserien hittar du TROLL ELITE, TROLL SPORT, TROLL EKSTREM och TROLL VALP. Bland våtfodren kan du välja mellan TROLL ELITE och TROLL EKSTRA ENERGI.

TROLL KOMPLETT HUNDEFÔR är framställt av de bästa tänkbara råvaror. Med en produktion i en av Europas modernaste specialfabriker, certifierad i ISO-9001 och med de strängaste krav på renlighet och kvalitetssäkring på alla led i från råvaruintag till paketerad vara, kan vi knappast tänka oss bättre trygghet för hund eller ägare.
Fodren tillverkas utan konserveringsmedel. Skonsam värmebehandling av råvarorna gör att de behåller sin naturliga smak och lukt. En ny torkningsteknik ger ett foder med lågt vatteninnehåll. Därmed uppnås en mycket god hållbarhet utan tillsatser av konserveringsmedel och antimögelbehandling.

Fodrens balans mellan animaliskt och marint fett är anpassat för att tillvarata hundens behov av de essentiella fettsyror som modern forskning föreskriver.

De bästa animaliska och marina proteinkällorna och förhållandet mellan dem ger Troll Hundefôr en sammansättning där alla kända essentiella aminosyror finns i de rikliga mängder ledande forskare och veterinärer rekommenderar.

Det är därför ingen tillfällighet att hundar som utfodras med TROLL foder får höga poäng på pälskvalitet på utställningar.

Färskfoder
VOM-serien är ett färskfoder producerat i Norge. Råvarorna som används kommer uteslutande från norska slakterier som är godkända och kontrollerade leverantörer av humanöda.

Vi har ett absolut krav på att endast använda norska ingredienser eftersom norsk boskap bär på lite sjukdomar. Kraven i Norge på husdjursproduktion är mycket strikt när det gäller djurskydd och djurhälsa och detta innebär säkra slutprodukter till dig.

Vårt foder är endast sammansatt av animaliska produkter. VOM-serien är tillverkad av plusprodukter, det vill säga de delar av djuret som är kvar efter att filéer och kotletter skurits ut. I Norge har välståndet kommit så långt att delar av djuret som för några decennier sen tillbaka låg på middagsbordet, nu ligger i matskålen hos vårahusdjur. Innanmäte som vom, lever, lungor och njurar är särskilt näringsrika delar och tillsammans med kött och fett från nötkreatur, lamm och gris blir detta förstklassiga råvaror til djurfoder.

De råvaror som används i produktionen är kyckling, blandat innanmäte från nöt, lamm och gris, nötvom, nötlever, lax och ägg. Alla produkter från Vom og Hundemat är berikade med vitaminer och mineraler för att täccka hundens dagliga behov. Beroende på säsong och råvarutillgång, erbjuder vi även hundmat av älg, rådjur, kalkon mm.

Från kyckling köper vi plusprodukter såsom skinn, vingspets, hals, köttavskär, ben, lever, hjärta och innanmäte. Köttrika ben innehåller mycket näringsämnen och finns i alla blandningar med kyckling. Du kommer att hitta små ben och broskbitar i fodret. Dessa innebär inte någon hälsofara för din hund, utan är ett viktigt bidrag till fett, protein och mineraler. Kyckling är också den köttråvaran där proteinet har den mest optimala sammansättningen av aminosyror och är därför grunden i de flesta av blandningarna.

Ägg är den enda av de animaliska ingredienserna som kokas. En blandning med ägg ger ett mycket bra bidrag till de essentiella aminosyrorna. Proteinet i ägg har en högre upptaglighet när ägget är kokt.
Den lax vi använder är mellanfilén, huvud och skrov och givetvis kommer den från norska fiskodlingar. Med sitt höga innehåll av omega-3 bidrar lax med de essentiella fettsyrorna DHA och EPA. Lax innehåller också astaxantin som är en mycket kraftfull antioxidant.

Våra produkter har inga tillsatser av arom- eller färgämnen. De är inte värmebehandlade, innehåller inga konserveringsmedel och har inget tillsatt vatten.

Lillutterns Fiskolja är en prisbelönt omega-3 rik fiskolja helt fri från tillsatser som framställs av Svensk laxfisk från friska fjällvatten.

Lillutterns Fiskolja utvinns varsamt, genom en prisbelönt patenterad metod, på ett sådant sätt att de goda omega-3 fettsyrorna skonsamt frigörs ur råvaran. Lillutterns Fiskolja har en högre halt av antioxidanten E-vitamin än liknande produkter, och därför behövs inga tillsatser för att bevara de omega-3 rika fettsyrorna.

Lillutterns Fiskolja är av mycket hög kvalitet och har lång hållbarhetstid.
Lillutterns Fiskolja är godkänd enligt Livsmedelsverkets normer och är ett kost- och fodertillskott för såväl människor som djur.

Lillutterns Fiskolja - När endast det bästa är gott nog åt Dig och dina fyrbenta vänner.
Lillutterns fiskolja framställs i Funäsdalen

Svensktillverkat kvalitetsfoder
Mästers hundfoder är ett svenskt hundfoder framtaget i samarbete med Sveriges Yrkesjägares Förening (SYF). Genom Spannfod AB´s övriga verksamhet inom bl.a lantbruk har vi daglig kontakt med lantbrukare, jägare med flera. Yrkesgrupper där hunden är ett naturligt inslag i deras vardag. Vid träffar med dessa grupper efterfrågades ofta om vi inte kunde tillverka ett prisvärt basfoder för gårds- och sällskapshundar samt ett foder anpassat för jakthundar.
Basfoder till sällskapshundar “Mästers Komplett” utvecklades snabbt med hjälp av våra övriga fodersortiment där basfoder ingår. Utvecklingen av våra jaktfoder tog längre tid. Tuffa tester på olika raser och jaktinriktningar genomfördes.

Att utveckla och tillverka ett foder för alla olika typer av jakthundar skulle bli mycket kostsamt för konsumenterna. Med detta som utgångspunkt har vår expertis tillsammans med Sveriges Yrkesjägarförening utvecklat två olika jaktfoder, ett för den normalt aktiva jakthunden “Mästers Jakt” samt ett foder till den extremt aktiva jakthunden som behöver hjälp till extra snabb återhämtning “Mästers Extra+”. Dessa två foder har under många år testats och valts av de flesta av Sveriges Yrkesjägare vid köp av foder till sina hundar. Ett betyg som vi är mycket stolta över. För hundar som behöver ett skonsamt, vetefritt foder med högt energiinnehåll finns alternativet “Mästers Lamm & Ris Aktiv”.
Under årens lopp har ägare till övriga hundar, som sällskapshundar, draghundar, vallhundar, kapplöpningshundar med flera upptäckt fördelarna med Mästers hundfoder. Därför har vi även “Mästers Valp” för valpar och växande hundar samt “Mästers Balans”, vårt spannmålsfria alternativ som passar kräsna hundar och hundar med känslig mage/allergi.
Ett tryggt val för Dig som är mån om din hund.